Bild på läkare som tittar på röntgen bilder.

Vård och omsorg

För Vård- och omsorgsprogrammet kommer vi gärna ut till er skola för att visa vad vi gör tillsammans med äldreomsorgen, sjukvården och kommunen när det kommer till avfall och hållbarhet.

På Hässleholm Miljö arbetar vi med olika projekt med verksamheter, t.ex. har vi jobbat med att minska blöjavfallet och matsvinnet inom äldreomsorgen vi gärna berättar mer om. Vi skulle även kunna prata om hur avfall minimeras inom hälso- och sjukvården, vilket avfall som är nödvändigt, engångsavfall och hur återvinning blir tillgängligt för alla, även t.ex. synskadade personer.

Vi kan diskutera hur miljö- och klimatfrågor ofta går hand i hand med hälsofrågor, som t.ex. att ta cykeln till jobbet, och hur det går att prata om återvinning och miljötänk med framtida arbetsgivare.

Marcus - Kundtjänstsamordnare

Bild på kundtjänstmedarbetare

Mitt namn är Marcus och jag gick Vård- och omsorgsprogrammet, därefter arbetare jag inom sjukvården för att sedan ta klivet in i en annan bransch.

Jag arbetar som kundtjänstsamordnare på Hässleholm Miljö och det bästa med mitt arbete är att träffa kunder.

Exempel på yrkesroller inom Hässleholm Miljö

På Hässleholm Miljö arbetar vi inte med vård- och omsorg. Däremot tror vi på ett hållbarhetsfokus även inom den branschen!

Exempel på yrkesutgångar:

  • Funktionshinderområdet
  • Hälso- och sjukvård
  • Psykiatri
  • Äldreomsorg

Senast uppdaterad: