Ungdomar som sitter på en bänk och har påsar med skräp bredvid

Skräpplockardagarna

Varje år deltar Hässleholms kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp. Både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej!

Precis som tidigare år deltar vi givetvis i Skräpplockardagarna 2024! Anmäl din klass, avdelning eller verksamhet inne på hsr.se/skrapplockardagarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Glöm inte att ni behöver anmäla ert deltagande i Skräpplockardagarna till Håll Sverige Rent innan ni deltar i någon av nedanstående aktiviteter!

Vecka 19 är Hässleholms officiella skräpplockarvecka! Men det går så klart bra att ge sig ut på skräpplockning både innan och efter den veckan.

Vad ska deltagare göra med skräpet som plockats?

Sortera och återvinn gärna förpackningar av plast, papper, glas och metall. Det material som inte går att sortera kan ni lägga i era sopkärl för brännbart avfall.
Om ni får mycket avfall som inte får plats i ordinarie kärl kan ni eller fastighetsskötaren ta med det till närmsta återvinningscentral för att slänga det. Det är gratis för vaktmästare och personal att slänga avfallet under vecka 17-20 så länge det påvisas att det kommer ifrån Skräpplockardagarna.

hand som plockar upp en metallburk i ett hav av vitsippor

Antal anmälda skräpplockare under 2024!

1773

Inbjudan skola (pdf) keyboard_arrow_right

Plocka skräp med oss - för alla!

Bild på barns om plockar skräp

Du kan som privatperson, förening, företag eller förskola/skola under våren lägga ut bilder på instagram, facebook eller mail till oss med #renthässleholm och få din bild publicerad på våra sociala medier.

Senast uppdaterad: